Wat waarde heeft,
verdient bescherming

Blusgasinstallaties

Gasblussystemen

Beveiliging Arnhem; beveiliging Nijmegen; inbraakpreventie; brandpreventie; gasblussystemen; meldkamer; camerasysteem; inbraakbeveiliging.

Steeds vaker is alleen het detecteren van een brand niet voldoende, en moet er ook meteen geblust worden. De brand wordt namelijk minder snel gemeld, omdat verplichte doormeldingen naar de brandweer vanuit de regelgeving worden gereduceerd. De Penta Extinguo bluscentrale is speciaal ontworpen voor het sturen van een blussing. Afgeleid van de bekende Penta serie brandmeldcentrales is de Penta Extinguo bluscentrale zeer eenvoudig te installeren en te programmeren, ondanks de vele en uitgebreide programmeerfuncties.

Naast de levering van het detectiedeel kan HTR security systems ook het complete blussysteem verzorgen. Hiervoor maken we gebruik van gerenommeerde fabricaten. Afhankelijk van de toepassing bieden we een optimale oplossing aan met koelend-, Inert blusgas en watermist (voor speciale toepassingen). Een automatisch blusinstallatie wordt toegepast in computerruimten, opslag met gevaarlijke stoffen of cultureel erfgoed. Voor het succesvol automatisch bestrijden van een brand, moet de te beveiligen ruimte brandwerend- en luchtdicht afgewerkt worden. Het afdichten zorgt dat risico’s van brandoverslag beperkt worden en aanwezige koelsystemen minder stroom gaan verbruiken. De dichtheid van een ruimte kan worden gemeten met een ruimtedichtheidstest. De blusgasinstallaties van HTR security systems zijn volledig gecertificeerd door VdS.

HTR security systems is eindverantwoordelijk voor de installatie, het onderhoud en levert het systeem compleet met productcertificaat.